Tyrkiet fastslår: Vi opfylder alle 72 EU-krav

Skrevet af admin

11/05/2016

Mest læste i dag

Tyrkiets minister for EU-anliggender, Volkan Bozkir, siger ifølge Reuters, at Ankara efter hans mening har en anti-terrorlovgivning, som lever op til EU's standard, og som opfylder alle de opstillede 72 kriterier.

Bozkir håber, at sagen kan afsluttes sidst i juni som planlagt.

I et interview med tv-stationen NTV siger Bozkir også, at eventuelle ændringer i anti-terrorlovgivningen ikke er et element i den planlagte aftale om visumfrihed for tyrkere i EU.

Præsident Tayyip Erdogan siger, at tyrkere senest fra oktober skal kunne rejse til EU uden visum.

Hidtil har målet været, at tyrkerne skulle have visumfrihed fra udgangen af juni, hvis Tyrkiet inden da også opfylder de sidste 5 ud af de i alt 72 kriterier for at opnå det.

På et topmøde 18. marts i år blev EU-landene og Tyrkiet enige om at sende alle flygtninge og migranter, der ankommer til de græske øer, retur til Tyrkiet.

Den aftale har bragt menneskestrømmen markant ned og givet de hårdt pressede EU-lande noget luft midt i krisen, der sidste år bragte over 1,2 millioner flygtninge og migranter til EU.

Tyrkiets vigtigste modkrav var til gengæld afskaffelsen af visumkravet til EU for de 80 millioner tyrkere.

I aftalen fra topmødet mellem EU og Tyrkiet 18. marts står der, at målet er at fjerne kravet om visum til EU for tyrkiske statsborgere "senest ved udgangen af juni 2016" under den forudsætning, at alle kriterier er opfyldt inden da.

/ritzau/Reuters