Tyrkiet fordømmer blodig rømning i Egypten

»En væbnet invention mod civile, mod personer, der demonstrerer, er fuldstændig uacceptabelt,« siger den tyrkiske præsident på et pressemøde i hovedstaden Ankara ifølge Reuters.

Aktionen, der ifølge nyhedsbureauet AFP har kostet mindst 43 livet, har også fået Tyrkiets premierminister, Recep Tayyip Erdogan, på banen.

»Den internationale samfund, især FNs Sikkerhedsråd og Den Arabiske Liga, må handle øjeblikkeligt for at stoppe denne massakre,« siger premierministeren i Tyrkiet, der er blandt de største kritikere af, hvad der kaldes et »uacceptabelt kup« af præsident Mohamed Morsi, som blev afsat 3. juli.

Der er divergerende meldinger om, hvor mange der er dræbt under rømningerne.

Det Muslimske Broderskab har meldt om mindst 250 dræbte, men det blev senere reduceret til 30. Hospitalskilder melder om fem dræbte og mindst 52 sårede.

Det statslige nyhedsbureau i Egypten skriver, at sikkerhedsstyrkerne er begyndt at gennemføre en trinvis plan for at fjerne demonstranterne, hvilket formentlig vil øge den politiske urolighed i landet. Det er en plan, som overgangsregeringen har advaret imod i ugevis.

Morsi-tilhængerne har siden den tidligere præsidents afsættelse 3. juli demonstreret og opbygget improviserede lejre i hovedstadens gader ved Nahda-pladsen og moskéen Rabaa al-Adawiya.

Allerede inden onsdagens rømning af lejrene er flere end 250 mennesker blevet dræbt i sammenstød mellem demonstranter og sikkerhedsstyrker, siden Morsi blev væltet.

Dagens Gossip