Tyrkiet har skudt russisk kampfly ned

Skrevet af admin

24/11/2015

Mest læste i dag

Et kampfly, som tirsdag blev skudt ned ved grænsen mellem Syrien og Tyrkiet, var produceret i Rusland og var af typen Su-24.

Det bekræfter Ruslands forsvarsministerium.

Kampflyet har ifølge Tyrkiet krænket tyrkisk luftrum og blev advaret, hvilket piloterne tilsyneladende ignorerede. Derfor blev det skudt ned.

Flyet blev angiveligt advaret ti gange på fem minutter.

- Et russisk Su-24-fly er skudt ned efter operationsreglerne, fordi det krænkede det tyrkiske luftrum trods advarslerne, lyder det i en udtalelse fra det tyrkiske præsidentskab.

Det russiske forsvarsministerium bekræfter, at det var et russisk kampfly, som blev skudt ned ved grænsen.

- Formentlig som følge af skud styrtede et Su-24-fly fra de russiske styrker ned i Den Syriske Arabiske Republik, lyder det fra forsvarsministeriet ifølge russiske nyhedsbureauer.

Det lyder videre, at flyet ikke krænkede tyrkisk luftrum, og at det kan bevises, skriver nyhedsbureauet Ria.

De to piloter sprang ud med faldskærm, men deres skæbne er endnu ukendt, siger forsvarsministeriet.

CNN Türk har talt med lokale kilder, som siger, at den ene af piloterne er i hænderne på turkmenere, som er en etnisk folkegruppe af tyrkisk oprindelse.

Gruppen, som skulle tilbageholde piloten, kæmper mod den syriske præsident, Bashar al-Assad, som støttes af den russiske præsident, Vladimir Putin. Den leder også efter den anden pilot, som sprang ud med faldskærm.

Tv-billeder viser, at flyet styrter til jorden, mens der er ild i det.

I marts sidste år skød tyrkerne et syrisk fly ned, da man sagde, at det havde fløjet over Tyrkiet uden tilladelse.

For en måned siden skød Tyrkiet tæt på grænsen til Syrien en drone ned, som ifølge tyrkerne var blevet fremstillet i Rusland.

Tyrkiet er medlem af Nato, og landet har den næststørste stående styrke i den transatlantiske forsvarsalliance efter USA.

/ritzau/Reuters