Tyrkiet og Syrien i ordkrig om bombeangreb

På den ene side af grænsen, i Tyrkiet, fornemmer man, at præsident Bashar al-Assads regime står bag, mens man på den anden side af grænsen, i Syrien, blankt afviser beskyldningerne.

»Angrebet har ikke noget at gøre med de syriske flygtninge i Tyrkiet, det har alt at gøre med det syriske regime,« siger Tyrkiets udenrigsminister, Ahmet Davutoglu, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han siger, at lørdagens gerningsmænd sandsynligvis også står bag et angreb på den syriske kystby Banias for nylig, hvor Assad-tro krigere skulle have dræbt mindst 62 personer.

De tyrkiske myndigheder oplyser søndag, at ni personer er blevet anholdt efter lørdagens bombeangreb.

Ifølge den tyrkiske indenrigsminister, Muammer Guler, har Tyrkiet fastslået, at lørdagens gerningsmænd har bånde til styret og efterretningstjenesten i Syrien.

Syriens informationsminister, Omran al-Zohbi, afviser på et pressemøde søndag alle anklager.

»Syrien begik ikke og ville aldrig begå sådan en handling, fordi vores værdier ikke vil tillade det,« siger han.

Han understreger, at man i den syriske regering begræder »martyrernes død«, og at det er Tyrkiets egen regering, der bør stilles til regnskab for eksplosionerne.

»Det er premierminister Erdogan, der skal spørges om denne handling. Han og hans parti har det direkte ansvar,« siger informationsministeren uden at uddybe, hvor den tyrkiske premierminister skulle være direkte ansvarlig.

Lørdagens bombeangreb i Reyhanli var det værste, Tyrkiet har oplevet i mange år, men det er blot det seneste i en række af angreb, som har fundet sted i landet, efter at borgerkrigen i Syrien er eskaleret.

Dagens Gossip