Tyrkiet starter sit eget Eurovision Song Contest

Nu lancerer Tyrkiet et alternativ til Eurovision Song Contest - Türkvision. Lørdag præsenterede den tyrkiske tv-station TRT en ny international sangkonkurrence for 20 lande og selvstændige regioner. Der er tale om steder, hvor der bor tyrkiske minoriteter som Krim-halvøen i Ukraine og delrepublikken Tatarstan i Rusland, skriver dr.dk/grandprix.

Det første show finder sted allerede i år. Der er semifinaler den 19. og 21. december og finale den 23. december. I finalen er 12 af de 20 deltagere med.

Læs også: Kroatien melder afbud til Eurovision Song Contest i København

Tyrkiets tiltag med en ny sangkonkurrence skal formentlig ses i lyset af, at landet sidste år forlod Eurovision Song Contest i protest mod afstemningsreglerne. Tyrkiet var utilfredse med, at fagjuryer har halvdelen af magten og at fem lande automatisk kvalificerer sig til finalen.

I Tyrkiet mener de dog ikke, at Türkvision behøver at blive sammenlignet med Eurovision Song Contest.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

- Uanset om vi deltagere i Eurovision eller ej, så håber jeg at Turkvision vil udvikle sig i sin egen retning og vokse år for år, understregede den tyrkiske undervisningsminister Nabi Avcı på pressemødet i Eskişehir ifølge den tyrkiske netavis Hurriyet Daily News.

Dagens Gossip