Tyrkiet uddeler lange straffe for kupforsøg

21 personer er blevet frifundet, efter at en tyrkisk domstol mandag begyndte strafudmålingen til de 275 mennesker, der er anklaget for at planlægge at omstyrte premierminister Tayyip Erdogans islamiske regering i 2003.

Samtidig er et endnu ukendt antal af de øvrige tiltalte ifølge Reuters blevet idømt fængselsstraffe på op mod 20 år.

Blandt de dømte er tidligere hærchef Ilker Basbug, som er blevet idømt fængsel på livstid.

Ifølge nyhedsmediet Today Zaman er den populære tyrkiske forfatter Ergun Poyraz blevet idømt en fængselsstraf på 29 år og ni måneder.

Tidligere general Veli Kucuk, som ifølge Today Zaman er en nøglemistænkt i sagen, er ligesom den pensionerede hærchef blevet idømt fængsel på livstid, mens formanden for Arbejderpartiet, Dogu Perincek, har fået 117 års fængsel. Pressesekretæren for samme parti har fået 21 års fængsel, og den tidligere formand for bestyrelsen for de videregående uddannelser, Kemal Guruz, har fået 13 års fængsel.

Tidligere mandag blev der brugt tåregas i området omkring retsbygningen, da flere end 1.000 tilhørere, som støtter de tiltalte, var dukket op for at protestere mod den fem år lange retssag.

Den højtprofilerede sag ses som en vigtig test i premierminister Tayyip Erdogans opgør med sekulære og militære modstandere.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip