Tyrkiet: Umuligt at stoppe krig i Syrien uden landstyrker

Tyrkiet mener, at det er blevet umuligt at standse krigen i Syrien uden landstyrker, og det opfordrer USA og andre vestlige lande til at deltage. Det siger en højtstående tjenestemand til Reuters.

Embedsmanden siger, at Tyrkiet også diskuterer en landoperation med koalitionen i Syrien, da tyrkerne ikke ønsker at gå ind alene.

- Der kommer ikke til at være en ensidig militær operation fra Tyrkiets side i Syrien, siger embedsmanden og tilføjer:

- Vi ønsker en operation på landjorden sammen med vore internationale allierede. Hvis der er konsensus, så vil Tyrkiet tage del. Uden en operation på landjorden er det umuligt at stoppe denne krig.

Udmeldingen fra Tyrkiet kommer dagen efter, at Tyrkiet beskyldte Rusland for at begå krigsforbrydelser i Syrien - senest med missilangreb, som mandag dræbte omkring 50 mennesker på sundhedsklinikker og skoler.

I Moskva afviser præsident Vladimir Putins talsmand beskyldningerne fra Tyrkiet.

- Vi afviser kategorisk at acceptere sådanne udtalelser og så meget desto mere, fordi hver gang de bliver fremsat, så er det af nogen, som ikke er i stand til at underbygge deres beskyldninger, siger talsmanden, Dmitrij Peskov.

Tyrkiske talsmænd siger, at Ruslands "barbariske" bombekampagne har dræbt civile.

- Disse vilde, grusomme og barbariske fly har gennemført op mod 8000 bombetogter siden 30. september - uden at skelne mellem civile og soldater eller mellem børn og ældre, siger den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu, som tirsdag talte i parlamentet.

Håbet om en våbenhvile i Syrien er mindsket, efter at omkring 50 mennesker blev dræbt ved luftangreb mod mindst fem sundhedsklinikker og to skoler i provinserne Idlib og Aleppo i det nordlige Syrien tirsdag.

- Flyangreb mod hospitaler betragtes som krigsforbrydelser, siger Frankrigs udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault.

Hverken FN eller USA har udpeget nogens om skyldig i angrebene i området tæt på Aleppo, hvor det syriske regime gennemfører en omfattende offensiv med støtte fra russiske krigsfly.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip