Tyrkiet vil lave egen version af Forbrydelsen

Det skriver DR i en pressemeddelelse..

Der findes allerede en amerikansk version af Forbrydelsen, og DR forhandler lige nu også med Indien og Rusland, hvor tv-hold er interesserede i at genindspille serien med lokale skuespillere.

I Tyrkiet er det Akbel Adam Film i Istanbul, der har købt rettighederne. De skal nu blot finde en tv-station, der vil sende serien.

Tyrkiet bliver det første europæiske land, der laver en lokal genindspilning af Forbrydelsen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Interessen for at lave remakes er generelt lidt større end tidligere, og faktisk har vi en del andre bud fra selskaber, der både gerne vil lave Borgen, Livvagterne, Forbrydelsen og flere andre ældre DR-serier, siger Helene Aurø, der er souschef i DR Salg.

Piv Bernth, der var producent på den orginale udgave af Forbrydelsen, er spændt.

- Der er stort for en serie at kunne begå sig i mange lande, og med det amerikanske remake af Forbrydelsen så vi et bud på, hvordan de kulturelle forskelle træder frem i dramatisk form. Det bliver endnu mere spændende med den tyrkiske version. Hvordan fortæller de den komplekse historie om Sarah Lund og konsekvenserne af drabet på en ung pige? Det bekræfter det universelle og enestående i Søren Sveistrups historie, at den får sit eget liv i så forskellige lande som USA og Tyrkiet, siger hun.

Dagens Gossip