Tyrkiet vil presse Islamisk Stat væk fra grænsen

Islamisk Stat må omgående presses tilbage fra det område i det nordlige Syrien, der grænser op til Tyrkiet, som den yderliggående bevægelse kontrollerer.

Det siger Tyrkiets udenrigsminister, Mevlüt Cavusoglu, som tilføjer, at indsatsen for at tvinge den militante gruppe længere væk fra grænseområdet er i gang.

- Daesh skal fjernes fra regionen. Det er den mest permanente løsning, siger han med brug af en arabisk betegnelse for Islamisk Stat.

Cavusoglu udtrykker frustration over, at Islamisk Stat fortsat har et godt greb om store dele af Irak og Syrien til trods for, at en koalition bestående af 65 lande i næsten to år har arbejdet på at bekæmpe gruppen.

- Den skal fjernes fra Manbij-regionen og presses mod syd, og vi er i gang med det nødvendige arbejde, siger udenrigsministeren til tyrkisk tv.

Manbij er en by i det nordlige Syrien, som gruppen har anvendt som udgangspunkt for at transportere mandskab og udstyr.

Det sydlige Tyrkiet mærker jævnligt til krigen i Syrien i form af bombeangreb, som Islamisk Stat mistænkes for at stå bag, og ikke mindst i form af raketter, der bliver affyret fra syrisk side og slår ned i tyrkiske byer.

Særligt grænsebyen Kilis har været hårdt plaget af raketangreb gennem de seneste uger. Så sent som onsdag morgen ramte to raketter byen, men ingen kom til skade, oplyser tyrkiske sikkerhedskilder.

Siden nytår er 19 mennesker blevet dræbt af raketangreb i Kilis.

Ud over forsøget på at presse Islamisk Stat længere væk fra grænsen er Tyrkiet optaget af kampen mod militante kurdiske grupper i den sydøstlige del af landet.

Onsdag meddelte militæret, at tyrkiske kampfly har bombet mål tilhørende det forbudte Kurdiske Arbejderparti, PKK.

Der var ikke umiddelbart flere oplysninger om luftangrebet mod PKK-målene i det sydøstlige Tyrkiet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip