Tyrkiet vil undersøge skud mod kurdisk milits

Tyrkiet undersøger anklager om, at dets militær har skudt mod andre mål end Islamisk Stat i Syrien, siger en regeringsembedsmand ifølge Reuters.

Tidligere på dagen sagde den kurdiske YPG-milits, at tyrkiske kampvogne har beskudt en kurdisk kontrolleret landsby i Syrien, ikke langt fra den tyrkiske grænse.

- Den igangværende militæroperation søger at neutralisere den overhængende trussel mod Tyrkiets nationale sikkerhed og vil fortsat rette angreb mod Islamisk Stat i Syrien og PKK i Irak, siger embedsmanden.

Han tilføjer, at PYD - som er den politiske gren af YPG - og andre grupper "ikke er omfattet af den nuværende militære indsats".

En embedsmand i Tyrkiets udenrigsministerium benægter over for Reuters, at den tyrkiske hær har bombet en kurdisk kontrolleret landsby i Syrien, som den kurdiske YPG-milits hævder.

Tyrkiet og det kurdiske arbejderparti PKK har i årevis været i konflikt med hinanden. Tyrkiet har en udtalt skepsis over for YPG på grund af gruppens forbindelser til det forbudte PKK.

YPG har vist sig som den mest effektive styrke på landjorden i kampen mod Islamisk Stat i Syrien.

Senest har den kurdiske milits genvundet kontrollen over byen Sarrin i det nordlige Syrien, oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder mandag formiddag.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip