Tyrkiets regering strammer grebet om landets retsvæsen

Den tyrkiske premierminister, Recep Tayyip Erdogan, ser ud til at få styrket sine magtbeføjelser overfor landets retsvæsen.

Således har det tyrkiske parlament lørdag vedtaget en lov, der skærper regeringens kontrol med lovgivningsapparatet. Det oplyser en parlamentskilde til nyhedsbureauet AFP.

Loven blev angiveligt vedtaget efter lange natlige forhandlinger, der endte med et voldeligt håndgemæng mellem parlamentsmedlemmer fra regeringen og oppositionen.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er et parlamentsmedlem fra oppositionen kommet på hospitalet med en brækket næse efter tumulten.

Loven betyder, at regeringen får større kontrol over, hvem der bliver udpeget som dommere og anklagere.

Samtidig får justitsministeren ret til at indlede efterforskninger af medlemmer fra Det Øverste Råd af Dommere og Anklagere, som tidligere har advaret Erdogan om, at et regeringsindgreb kan være forfatningsstridigt.

Erdogan er rasende over myndighedernes efterforskning af korruption, som truer med at underminere hans regering, der foreløbig er blevet tre ministre fattigere på grund af sagen.

Erdogans regering har tidligere fyret 16 politichefer, hundredvis af politifolk og statsanklagere, som har deltaget i efterforskningerne af korruptionssagerne, som ifølge premierministeren er et komplot vendt mod ham og hans regering.

Under en korruptionsefterforskning har det tyrkiske politis anholdt flere sønner af de nu forhenværende ministre samt ledende forretningsfolk, som er blevet sat i forbindelse med korruptionssagerne.

Korruptionsskandalen omhandler angivelig bestikkelse i en række byggeprojekter samt ulovlig samhandel med Iran, som er ramt af flere internationale sanktioner.

Loven skal nu underskrives af den tyrkiske præsident Abdullah Gül, inden den træder i kraft.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip