Tyrkisk angreb rammer midt i charterturisternes højsæson

Bombeangrebene i Atatürk-lufthavnen i Istanbul rammer midt i de danske charterturisters højsæson og vil givetvis få store konsekvenser for de rejseselskaber, der sender danskere til Tyrkiet.

Det fortæller Stig Elling, der er rejseambassadør for Bravo Tours.

- Vi har solgt rigtig mange rejser til Tyrkiet de seneste otte dage, men anslaget i Istanbul vil nok få mange til at tænke sig om en ekstra gang, indtil der er overblik over situationen i landet, siger han.

Stig Elling vurderer, at der er over 5000 danske charterturister i Tyrkiet. Langt de fleste flyver direkte til deres destination i Middelhavsområdet.

36 meldes foreløbig dræbt i angrebet i Tyrkiet, der har været hårdt plaget af terrorangreb fra både den militante bevægelse Islamisk Stat og den kurdiske bevægelse PKK.

Stig Elling fortæller, at de mange angreb er gået hårdt ud over de danske charterturisters interesse for Tyrkiet, men det lunefulde danske vejr og billige priser har alligevel fået mange til vælge Tyrkiet som rejsedestination i sommerferien.

Lars Thykier, der er administrerende direktør for Danmarks Rejsebureau Forening oplyser dog, at antallet af danske charterturister stadig ligger langt under det normale niveau.

- Rejsebranchen har indstillet sig på, at Tyrkiet er tabt som rejsedestination i 2016 for charterturisterne, siger han.

Han understreger dog, at danskerne snart vil vende tilbage til Tyrkiet.

- Danskernes hukommelse er kort i forhold til andre lande som Tunesien, der er lukket helt ned for charterturister, og hvis der kommer styr på situationen, vil danskerne vende tilbage til Tyrkiet allerede i 2017, siger Lars Thykier.

Udenrigsministeriet i Danmark understreger i sin rejsevejledning for Tyrkiet, at "danske rejsende i almindelighed har et problemfrit ophold i Tyrkiet".

Det står det dog også klart, at det ikke er risikofrit at rejse til dele af landet.

/ritzau

Dagens Gossip