Tyrkisk anklager: Jeg bliver presset til at stoppe

Skrevet af admin

26/12/2013

Mest læste i dag

En tyrkisk anklager er blevet tvunget til at stoppe igangværende korruptionsundersøgelser, som indtil videre har væltet tre ministre og medført en større udskiftning i Recep Tayyip Erdogans regering.

- Alle mine kolleger og offentligheden bør vide, at jeg som offentlig anklager er blevet forhindret i at udføre en undersøgelse, siger Muammer Akkas.

Korruptionssagerne har rystet premierminister Recep Tayyip Erdogans regering.

Politiet har anholdt adskillige personer, deriblandt to sønner af ministre i Erdogans regering. Tre ministre er gået af, efter at sagen er begyndt at rulle.

Erdogan har kaldt korruptionsundersøgelsen "en beskidt operation" med det formål at ødelægge hans regering.

Onsdag valgte premierministeren at foretage en større regeringsrokade, og han har krævet en række politichefer fyret.

Den offentlige anklagers udmelding kommer dagen efter, at han angiveligt skulle have krævet yderligere 30 mistænkte, deriblandt politikere fra Erdogans parti, anholdt.

- På trods af et møde med Istanbuls politichefer, som skulle have ført tilsyn med retssagerne, fandt jeg ud af, at domstolens afgørelser og arrestordrer ikke blev efterlevet, siger Akkas.

Anklageren siger, at retsvæsnet har været under stort pres fra chefanklagerens kontor i Istanbul.

Chefen for Istanbuls offentlige anklager, Turan Colakkadi, som er centrum for Akkas' kritik, slår tilbage med en besked om, at anklageren slet ikke har mandat til at iværksætte "tilfældige undersøgelser".

Korruptionssagerne har sendt Recep Tayyip Erdogan ud i den værste politiske krise, siden han tiltrådte som regeringschef for 11 år siden.

/ritzau/AFP