Tyrkisk fagforening varsler generalstrejke

Lørdag aften blev regeringskritiske demonstranters teltlejr på Taksimpladsen i det centrale Istanbul ryddet af kampklædt politi, efter premierminister Erdogan tidligere på dagen i en tale til sine tilhængere i hovedstaden Ankara havde truet med at lade sikkerhedsstyrker rydde pladsen, hvis demonstranterne ikke selv fortrak.

Politiet slog ring om pladsen med støtte fra pansrede køretøjer, mens en gruppe betjente stormede den lille Gezi Park, hvor demonstranternes telte står.

Ifølge AFP står nu kun demonstranternes telte tilbage.

Flere personer måtte efterfølgende bæres væk på bårer til ventende ambulancer.

Rydningen af pladsen blev ifølge Reuters mødt med højlydte protester fra beboerne i kvarterene omkring Taksim Pladsen. Flere havde taget opstilling i vinduer og på altaner, hvor de slog på gryder og pander, mens bilisterne holdt deres horn i bund.

Premierminister Erdogan har konsekvent afvist at gøre indrømmelser over for demonstranterne. I sin tale i Ankara erklærede han, at pladsen skulle ryddes, så den kan danne ramme om et stormøde for regeringspartiet AKP søndag.

»Vi har vores store Istanbul-møde i morgen, og jeg siger det klart og tydeligt: Taksim Pladsen skal være ryddet, ellers ved dette lands sikkerhedsstyrker, hvordan man rydder den,« lød truslen, som blev ført ud i livet få timer senere.

Dagens Gossip