Tyrkisk militær: PKK dræber tre soldater i baghold

Tre tyrkiske soldater er dræbt i den urolige sydøstlige del af landet torsdag, og militæret beskylder militante fra Kurdistans Arbejderparti (PKK) for angrebet.

- Som resultat af angrebet begået af "den separatistiske terrororganisation" er tre tapre soldater blevet dræbt, skriver hæren om hændelsen i provinsen Sirnak ifølge nyhedsbureauet AFP.

Militæret i Tyrkiet bruger aldrig navnet PKK, men omtaler i stedet den kurdiske bevægelse som "den separatistiske terrororganisation"

De tre soldater blev dræbt i et baghold, mens de var i færd med en sikkerhedsmission i området Akcay, der grænser op mod både Syrien og Irak.

- Droner, helikoptere og kampenheder er sendt til stedet, skriver hæren, som tilføjer, at en "terrorist" er dræbt.

Episoden er blot den seneste i en lang række blodige sammenstød mellem tyrkiske myndigheder og Kurdistans Arbejderparti den seneste halvanden uge.

Bølgen af drab og sammenstød blev tilsyneladende udløst af en selvmordsbombers angreb i byen Suruc, hvor flere end 30 personer mistede livet.

PKK skød efterfølgende delvist skylden på myndighederne, som omvendt straks slog fast, at Islamisk Stat udførte angrebet. IS har siden taget skylden for selvmordsangrebet.

Hovedparten af de dræbte var frivillige, som ville rejse til Syrien for at hjælpe med genopbygningen af den ødelagte grænseby Kobani.

PKK har siden udført flere angreb mod tyrkiske myndigheder. Ellers har kurderne stort set overholdt en våbenhvile fra 2013.

Tyrkiet har siden sidste uge rettet stribevis af luftangreb mod kurdere i både Tyrkiet og i Irak. Det har fået Iraks premierminister, Haider al-Abadi, til at fordømme tyrkerne. Han siger, at de krænker Iraks suverænitet.

De militante kurdere i Irak har været en uhyre vigtig hjælp for regeringen i kampen mod Islamisk Stat, som har erobret og kontrollerer store områder.

/ritzau/

Dagens Gossip