Tyrkisk politi bruger gas, kugler og vand mod homoparade

Politiet i den tyrkiske millionby Istanbul brugte tåregas, vandkanoner og gummikugler til at sprede en stor menneskemængde, der var samlet for at deltage i søndagens parade for bøsser, lesbiske og andre seksuelle minoriteter.

Arrangørerne bag den årlige Istanbul pride parade for LGBTI (lesbiske, bøsser, biseksuelle, transpersoner og intetkønnede, red.) siger til det tyske nyhedsbureau dpa, at tyrkisk politi anvendte magt mod titusinder af mennesker, der var samlet på den centrale Taksim-plads i byen med regnbueflag og skilte.

Nyhedsbureauet AFP skriver, at politiet begyndte at sprede de forsamlede mennesker, efter de havde råbt slagord mod den konservative præsident Recep Tayyip Erdogan og det, de betegner som hans "fascistiske" styre.

Videoer postet på de sociale medier viser paradedeltagere klædt i farverige kostumer, som spules omkuld af politiets vandkanoner.

Paraden skulle have sat i gang klokken 16 dansk tid og bevæget sig videre gennem byen, men arrangørerne siger, at de kort inden fik besked om, at myndighederne havde forbudt paraden, fordi den falder sammen med muslimernes hellige måned, ramadan.

Sidste års parade faldt imidlertid også sammen med ramadanen, men turen gennem Istanbul blev gennemført uden problemer.

Årets parade skulle have været den 13. af slagsen.

Homoseksualitet er ikke forbudt i Tyrkiet, som det ellers er tilfældet i andre overvejende muslimske lande.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip