Tyrkisk politi slår til mod venstreorienterede grupper

TYRKIET: Tyrkisk politi slog tirsdag til mod en række venstreorienterede grupperinger, som, myndighederne mener, står bag de seneste ugers uro og demonstrationer i landets største byer.

Ifølge AFP foretog politiet razziaer flere steder i landet hos privatpersoner og hos flere medier.

Op mod 90 personer med tilhørsforhold til det venstreorienterede parti ESP, som menes at have været aktive i besættelsen af Geziparken og demonstrationerne på Taksimpladsen, blev ifølge oplysningerne anholdt i Istanbul oplyser advokater og embedsmænd.

Protesterne mod opførelsen af et indkøbscenter på Geziparkens grønne område har de seneste tre uger udviklet sig til landsdækkende demonstrationer mod premierminister Erdogan og hans regering og mod politiets hårdhændede fremfærd. Samtidig har premierministeren og flere af hans ministre har været usædvanligt hårde i deres retorik overfor demonstranterne, der er blevet betegnet som alt fra terrorister til røvere, der er manipuleret af udenlandske kræfter.

Under tirsdagens aktion blev et dagblad og et nyhedsbureau med tilknytning til ESP også ransaget.

Politiet slog til i 21 provinser og anholdt desuden 30 personer i hovedstaden Ankara.

Tallene varierer, men den tyrkiske indenrigsminister Muammer Gulner siger, at 62 er arresteret i Istanbul og 23 i Ankara, og ministeren siger desuden, at politiaktionen er knyttet til igangværende terror-undersøgelser af det kommunistiske parti MLKP, der ifølge ministeren også var aktivt i Geziparken.

Flere end 500 demonstranter er i forvejen arresteret for at have deltaget i demonstrationerne i Istanbul i weekenden.

Politiets fremfærd overfor demonstranterne har vakt international kritik, og mandag efter endnu en weekend med uro i blandt andet Istanbul, hvor Geziparken lørdag blev ryddet under massivt politiopbud med tåregas og vandkanoner, erklærede den tyske kansler Angela Merkel, at hun var chokeret over at se billederne af politiets brutale fremfærd.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip