Tyrkisk politi støvsuger efter IS-militante før valg

Skrevet af admin

27/10/2015

Mest læste i dag

De tyrkiske myndigheders jagt på militante fra den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) fortsætter tirsdag, hvor politiet har anholdt 30 mistænkte, rapporterer nyhedsbureauet Dogan.

Razziaerne sker blot fem dage før, at tyrkerne skal stemme ved parlamentsvalget 1. november, og de følger en højspændt weekend, hvor politiet har jagtet en formodet terrorcelle med tilknytning til IS.

Politiet var i aktion mandag i Diyarbakir, hvor 12 blev anholdt. Razziaen kostede syv militante og to betjente livet.

Tirsdag slog politiet til i millionbyen Konya, der ligger blot 300 kilometer syd for landets hovedstad, Ankara.

Sikkerhedsstyrkerne har været på mærkerne i kølvandet på de selvmordsangreb, der rystede Ankara 10. oktober.

Terroranslaget var rettet mod en pro-kurdisk fredsmarch og kostede 102 personer livet.

Siden terrorangrebet i Ankara tidligere i oktober har de tyrkiske sikkerhedsstyrker skruet op for jagten på IS. Gruppen er ifølge Tyrkiet den hovedmistænkte i den sag.

Recep Tayyip Erdogan, Tyrkiets præsident, har svoret at bekæmpe Tyrkiets "fjender", alt imens han sammen med sit islamiske parti, AKP, kæmper for at sikre sig flertallet i det tyrkiske parlament.

En stor del af indsatsen mod Islamisk Stat finder sted i nabolandet Syrien, hvor tyrkiske luftstyrker har bombet IS-mål siden juli.

Frygt for terrorangreb plager Tyrkiet i tiden op mod parlamentsvalget, og flere mindre partier har droppet de store valgkampagner.

Tyrkiske sikkerhedsstyrker har tirsdag desuden angrebet to kurdiske mål, oplyser premierminister Ahmet Davutoglu.

/ritzau/AFP