Tyrkisk politi: Vi har afværget angreb mod USA's konsulat

Tyrkiske myndigheder har anholdt et formodet medlem af Islamisk Stat af syrisk oprindelse for angiveligt at planlægge et selvmordsangreb mod det amerikanske konsulat i Istanbul.

Det skriver det tyrkiske nyhedsbureau Dogan.

I sidste uge lukkede konsulatet ned i en dag efter en mulig sikkerhedstrussel.

Anholdelsen af den mistænkte skulle have fundet sted i den sydlige del af Tyrkiet, skriver det statslige nyhedsbureau Anadolu.

Han planlagde angiveligt at sprænge sig selv i luften, men blev anholdt i Kahramanmaras-provinsen tæt på grænsen til Syrien.

I den seneste tid er der gentagne gange udbrudt uro i Tyrkiet.

Senest skød og dræbte tyrkisk politi tirsdag to demonstranter, mens to andre blev såret under blodige sammenstød i byen Diyarbakir.

Tyrkiets regering fører en vedvarende offensiv mod den forbudte bevægelse PKK i et forsøg på at knække gruppen, der kæmper for et kurdisk hjemland i det sydøstlige Tyrkiet.

PKK har gennemført en række angreb mod tyrkiske sikkerhedsstyrker siden slutningen af juli, da en to år gammel våbenhvile mellem de to parter faldt fra hinanden.

De tyrkiske myndigheder har i løbet af de seneste par måneder gennemført udgangsforbud af op til to ugers varighed i adskillige byer i det sydøstlige Tyrkiet.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip