Tyrkisk regering: Kvinde og mand udløste bomber i Ankara

Skrevet af admin

14/03/2016

Dagens topnyheder

Ved et voldsomt angreb søndag i Ankaras gader udløste både en kvinde og en mand selvmordsbomber, lyder formodningen fra myndighederne efter et døgns efterforskning.

Meldingen kommer fra Tyrkiets vicepremierminister, Numan Kurtulmus, som fortæller, at den ene af de to "helt sikkert" var en kvinde.

Også en mand detonerede en sprængladning ifølge ministeren. Mandens identitet er ikke bekræftet. Adskillige er indlagt på hospitaler, efter angrebet der kostede 37 mennesker livet.

Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, fremfører, at der er beviser på, at Kurdistans Arbejderparti, PKK, stod bag.

- Der er meget klare, næsten sikre, fund, der peger på den separatistiske terrororganisation, siger Davutoglu med henvisning til PKK efter at have besøgt bombestedet mandag.

11 mistænkte er pågrebet og anholdt.

Tyrkiet har skærpet sikkerheden i Ankara. Det skete også efter et lignende bombeangreb i februar, da omkring 30 personer blev dræbt.

Præsident Erdogan lader forstå, at ingen skal føle sig sikker, hvis man på den ene eller anden måde støtter kurdernes frihedskamp - uanset om man er militant eller ej.

- Det er ikke kun den person, som affyrede pistolen, men også dem, som gjorde det muligt, som vi regner for at være terrorister, uanset deres titel, siger Erdogan.

Præsidenten tilføjer, at dette både kan være en journalist, et parlamentsmedlem eller andre.

For nylig overtog Tyrkiets regering kontrollen med landets største avis.

Af de 37 dræbte er 35 identificeret.

/ritzau/Reuters