Tyrkisk regeringsparti truer med politiet

Det står klart, efter at næstformanden i det tyrkiske regeringsparti AKP, Huseyin Celik, igen løftede pegefingeren over for de protesterende grupper onsdag.

»De, der måtte have slette hensigter eller søger at provokere og blive i parken, vil blive mødt af politiet,« sagde han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Onsdag mødtes Tyrkiets premierminister, Recep Tayyip Erdogan, med flere af de grupper, der står bag omfattende demonstrationer, skriver det tyrkiske medie Todays Zaman, der sjældent skriver kritisk om udspil fra regeringssædet i Ankara.

Flere af mødeparterne valgte dog at udeblive, da de er utilfredse med politiets håndtering af situationen, der både har inkluderet brug af vandkanoner og tåregas.

På et pressemøde efter onsdagens forsoningsmøde kom det ifølge nyhedsbureauet Reuters frem, at en folkeafstemning kan være undervejs for at dæmpe gemytterne.

Afstemningen vil handle om Gezi-parken i Istanbul, der har været et af utilfredshedens arnesteder, efter at det kom frem, at en række historiske militærbarakker skulle genopføres sammen med et større indkøbscenter - på bekostning af parken.

Onsdagen igennem har et større oprydningsarbejde været i gang for at få fjernet minderne om en voldelig tirsdag på den historiske Taksim-plads i Istanbul. Med 5.000 sårede demonstranter tærer begivenhederne alvorligt på Tyrkiets image som en demokratisk nation.

Dagens Gossip