Tyrkiske demonstranter bliver på Taksimpladsen

Sådan lyder det ifølge AFP lørdag eftermiddag fra den gruppe, der ses som talerør fra demonstranterne på Istanbuls centrale Taksimplads, som i snart to uger har været rammen om massive protester mod premierminister Tayyip Erdogan og hans regerings snigende islamisering af Tyrkiets sekulære samfund.

Demonstrationerne begyndte som protest mod opførelsen af et indkøbscenter på et grønt område ved Taksimpladsen, men har efter politiets hårde magtanvendelse udviklet sig til et direkte opgør med Erdogan, som har været ret konfrontatorisk i sin retorik overfor demonstranterne og blandt betegnet dem som ekstremister.

Fredag tilbød Erdogan dog at stille byggeplanerne i bero og holde en lokal afstemning om byggeriet, men lørdag meddelte demonstranterne på Taksimpladsen så, at deres utilfredshed stikker dybere end opførelsen af et indkøbscenter, hvilket premierministeren tilsyneladende ikke helt forstår.

I hvert fald lød det fredag fra ham direkte henvendt til demonstranterne:

»Unge mennesker, I har været tilstede længe nok og har leveret Jeres budskab, så hvorfor bliver I?«

Senere lørdag vil titusindvis af Erdogans tilhængere vise deres støtte til premierministeren i hovedstaden Ankaras gader, i hvad der betegnes som en magtdemonstration.

Demonstranterne på Taksimpladsen, der er samlet i gruppen Taksim Solidaritet, siger videre lørdag, at regeringspartiet AKP »har tabt sin legitimitet for øjnene af lokale og internationale medier og forfejlet sine mål«.

Fra en af demonstranterne lyder det ifølge AFP:

»Den generelle holdning er at yde modstand«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip