Tyrkiske demonstranter kræver politichefer afskediget

Ud over afskedigelse af flere politichefer i landets største byer samt af Istanbuls guvernør, ønsker aktivisterne et forbud mod politiets brug af tåregas, frigivelse af tilbageholdte demonstranter, og at planerne om ombygningen af Gezi Park, som er en del af Taksim-pladsen, bliver skrottet.

»De skridt, regeringen tager, vil forme begivenhederne,« udtalte TSP ifølge BBC efter mødet med vicepremierministeren.

Politiets hårdhændede behandling af demonstranterne, der adskillige gange er blevet mødt med tåregas, peberspray og vandkanoner, er blevet skarpt kritiseret af både store dele af den tyrkiske befolkning og menneskerettighedsorganisationer. Det var da også sikkerhedsstyrkernes voldsomme reaktion mod en lovlig demonstration i fredags mod ombygningen af Gezi Park i Istanbul, der udløste de landsdækkende protester mod den tyrkiske regering, som mange sekulære tyrkere mener styrer landet i en islamisk retning og bliver stadig mere autoritær.

Onsdag tilsluttede tusindvis af strejkende arbejdere sig demonstranterne for at kræve, at premierminister Recep Tayyip Erdogan træder tilbage.

Med trommer og bannere marcherede fagforeningsmedlemmer således mod Istanbuls Taksim-plads, som har været omdrejningspunktet for uroen. Samtidig løb en lignende demonstration af stablen i Ankara, hvor arbejdere, herunder læger, lærere og bankpersonale, endnu en gang blev mødt af politiets tåregas og vandkanoner,

Tirsdag undskyldte vicepremierminister Bület Arinc over de mange mennesker, der var kommet til skade under fredagens lovlige demonstration mod ombygningen af parken.

Samtidig understregede han dog, at der ikke er behov for at undskylde politiets håndtering af de seneste dages protester, som han sagde var blevet overtaget af »terroristiske elementer«.

Onsdag anholdt tyrkisk politi 25 tyrkere, hovedsageligt unge mennesker, for at videresende, hvad politiet kalder falske rygter om demonstrationer og kampe i Tyrkiet på Facebook og Twitter.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip