Tyrkiske grænsevagter hævdes at have dræbt børn på flugt

Tyrkiske grænsevagter beskyldes for at have skudt og dræbt 11 personer, som natten til søndag forsøgte at slippe ind i Tyrkiet fra den nordvestlige del af Syrien.

Oplysningen om nedskydningen af tilsyneladende ubevæbnede voksne og børn på flugt kommer fra Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der fra et kontor i London indsamler informationer om krigen i Syrien fra et netværk af kilder i det borgerkrigsramte land.

Mindst to kvinder og fire børn var blandt de dræbte, da grænsevagter åbnede ild mod gruppen af syrere, der forsøgte at komme ind i Tyrkiet i nærheden af den syriske grænseby Khirbet al Jouz.

Adskillige lokale aktivister i området bekræfter meldingen fra menneskerettighedsgruppen.

Den tyrkiske regering har ikke kommenteret oplysningerne. Men de afvises blankt af en anonym kilde i det tyrkiske militær ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Tyrkiske soldater nøjedes med at affyre varselsskud, da en gruppe personer ulovligt forsøgte at komme ind i landet. Men der blev ikke skudt direkte på personerne, forsikrer kilden.

- Efter varselsskuddene løb en gruppe på syv-otte mennesker mod skoven, siger militærkilden, der ikke nævner noget om tilskadekomne.

Tyrkiet, der er blandt de største støtter af de oprørsgrupper i Syrien, som forsøger at få præsident Bashar al-Assad afsat, har stort set lukket sine grænser for flygtninge fra Syrien.

Undtagelsen er syrere, hvis liv anses for at være i overhængende fare. De får som regel lov til at passere.

Tyrkiet er blevet midlertidigt opholdssted for omkring 2,7 millioner registrerede flygtninge fra Syrien. Humanitære organisationer har opfordret Tyrkiet til åbne sine grænser, så civile syrere kan undslippe krigshandlingerne i deres land.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip