Tyrkiske kampfly angriber PKK-lejre i det nordlige Irak

Tyrkiske kampfly har i løbet af natten til lørdag angrebet militante kurdiske PKK-lejre i det nordlige Irak. Det oplyser den tyrkiske premierministers kontor.

Ifølge premierministerens kontor blev der gennemført angreb mod PKK syv steder i det nordlige Irak. Samtidig angreb det tyrkiske militær også Islamisk Stat.

- Angrebene blev gennemført mod terrorgruppen Daesh (Islamisk Stat) i Syrien og terrorgruppen PKK i det nordlige Irak, lyder det i en meddelelse fra den tyrkiske regering.

I forbindelse med angrebet i det nordlige Irak blev kurdiske våbenlagre ramt, og angrebet fandt sted syv forskellige steder herunder Kandil-bjerget, hvor PKK's militære ledelse befinder sig, lyder det i meddelelsen.

Samtidig med luftangrebet gennemførte det tyrkiske militær artilleriangreb på landjorden mod PKK i Irak og IS i Syrien.

Allerede sent fredag aften var der meldinger i lokale medier om den tyrkiske militære offensiv mod PKK og IS, som altså bekræftes lørdag af den tyrkiske regering.

Tyrkiets premierminister, Ahmet Davutoglu, har indkaldt landets topministre og sikkerhedsfolk til et møde lørdag i Ankara med de militære operationer på dagsordenen.

Tidligt fredag gennemførte Tyrkiet også luftangreb mod IS i Syrien.

De tyrkiske militæroperationer kommer efter en voldelig uge i Tyrkiet. Mandag sprængte en selvmordsbomber sig selv i luften og dræbte 32 mennesker i den tyrkiske by Suruc tæt ved grænsen til Syrien. IS har fået skylden for selvmordsbomben.

Det blodige bombeangreb udløste en bølge af uroligheder i den overvejende kurdiske sydøstlige del af Tyrkiet.

En tyrkisk betjent blev dræbt torsdag i den kurdiske hovedby, Diyarbakir, og onsdag blev to tyrkiske politifolk skudt og dræbt tæt ved den syriske grænse i et angreb, som PKK's militære gren har taget skylden for.

Angiveligt er drabene hævn for selvmordsbomben i Suruc.

Mange kurdere beskylder Tyrkiet for at have samarbejdet med IS og set gennem fingre med, at gruppen har smuglet mennesker og våben over grænsen mellem Tyrkiet og Syrien.

Regeringen i Ankara afviser alle beskyldninger om, at den skulle have hjulpet Islamisk Stat.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip