Tyrkiske kampfly dræbte ni jihadister i Syrien

Tyrkiske kampfly dræbte ni krigere fra gruppen Islamisk Stat ved angreb på jihadisternes stillinger i Syrien fredag, siger en overvågningsgruppe, der sædvanligvis er velunderrettet om udviklingen i landet.

- Tyrkiske fly gennemførte tre angreb mod Islamisk stats stillinger i den nordøstlige Aleppo provins, hvor ni blev dræbt og 12 blev såret, siger Rami Abdel Rahman, som leder Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

De tyrkiske kampfly slog til mod stillinger langs Tyrkiets egen grænse vest for Jarablus. De ødelagde en lastbil, der havde et stort maskingevær spændt fast på laddet.

De tyrkiske operationer er de første rettet mod Islamisk Stat, efter at gruppen har vundet kontrol over store områder i Irak og Syrien.

Den tyrkiske premierministers kontor oplyser, at angrebene blev udført i løbet af 13 minutter kort før klokken fire om morgenen lokal tid, skriver den tyrkiske avis Hürriyet Daily News.

Flyene, der ikke kom ind i syrisk luftrum, angreb tre forskellige IS-mål, og tre F-16-fly var involveret, lyder det i meddelelsen fra premierministerens kontor.

Bombeangrebet kommer dagen efter, at tyrkisk militær og militante fra Islamisk Stat torsdag kæmpede ved den tyrkisk-syriske grænse.

Missionen var ifølge Hürriyet opkaldt efter Yalçin Nane, der blev dræbt i torsdagens kampe.

USA har i lang tid lagt pres på Tyrkiet for at få landet til at spille en mere aktiv rolle i kampen mod Islamisk Stat, der har trukket blodige spor hen over Irak og Syrien.

Torsdag aften kom det frem, at amerikanerne og tyrkerne er blevet enige om at lade det amerikanske luftvåben bruge en base nær grænsen til Syrien som udgangspunkt for deres luftangreb.

Den seneste tid har Tyrkiet kæmpet mod stigende uro langs grænsen til nabolandet, og Islamisk Stat har intensiveret sine angreb mod Tyrkiet, herunder et blodigt selvmordsangreb i den kurdiske grænseby Suruc mandag.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip