Tyrkiske kampfly flyver ind over Syrien i jagt på IS

Tyrkiet har sent fredag aften for første gang sendt kampfly ind over Syrien i et nyt forsøg på at få ram på Islamisk Stat.

Det rapporterer den lokale tv-station NTV ifølge nyhedsbureauet Reuters.

En tyrkisk embedsmand kan ikke bekræfte meldingen over for Reuters, men CNN Turk siger også, at kampfly er fløjet ind i syrisk luftrum.

Tidligt fredag morgen angreb tyrkiske kampfly også Islamisk Stat på jihadisternes stillinger i Syrien. Det oplyste Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

Flyene var på det tidspunkt dog ikke inde over syrisk luftrum, men angreb i stedet fra Tyrkiet mod stillinger langs grænsen til Syrien. Ni blev dræbt og 12 såret.

Fredagens tyrkiske operationer er de første rettet mod Islamisk Stat, efter at gruppen har vundet kontrol over store områder i Irak og Syrien.

Fredag aften kommer meldingen fra lokale medier ifølge Reuters om, at tyrkiske kampfly i en separat operation også har indledt et angreb mod den kurdiske organisation PKK i det nordlige Irak, som er kurdisk styret.

Tyrkiets regering har da også tidligere fredag meldt ud, at kampen mod både Islamisk Stat og PKK ville fortsætte.

Nogenlunde samtidig med at tyrkiske kampfly fredag morgen var i luften for at få ram på Islamisk Stat, gennemførte tyrkisk politi en omfattende operation, hvor næsten 300 mennesker blev anholdt i 13 forskellige distrikter af Tyrkiet.

Missionen var rettet mod militante fra både Islamisk Stat samt PKK og dens forgreninger.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip