Tyrkiske kampfly hævner fjernstyret minedrab på soldater

Skrevet af admin

04/08/2015

Mest læste i dag

Den blodige konflikt, som er genopblusset mellem Kurdistans Arbejderparti (PKK) og den tyrkiske regeringshær, fortsætter i den sydøstlige del af landet.

Tirsdag er tre soldater dræbt i to forskellige anslag, og de tyrkiske sikkerhedsstyrker beskylder militante fra den kurdiske gruppe for at stå bag.

To soldater blev dræbt, da en fjernstyret mine detonerede i provinsen Sirnak. En tredje soldat blev dræbt i et raketangreb mod en kontrolpost i samme provins.

Efter det første angreb gik tyrkiske kampfly på vingerne og kastede bomber mod PKK-mål i provinsen Hakkari, der grænser op til Irak, rapporterer det tyrkiske nyhedsbureau Dogan.

Kampene mellem kurderne og den tyrkiske regeringshær har stået på i over to uger, og mindst 19 tyrkiske soldater er dræbt.

Det er den blodigste periode mellem parterne, siden Tyrkiet indgik en aftale om våbenhvile med kurderne i 2013.

Tyrkiet har erklæret "krig mod terror" på to fronter. Dels mod PKK, dels mod Islamisk Stat, som i slutningen af juli angreb Tyrkiet.

Kurderne beskylder den tyrkiske regering for udelukkende at gå efter PKK.

Kurderne hævder, at Tyrkiet forsøger at vinde opbakning blandt allierede og retfærdiggøre bombekampagnen mod PKK ved samtidig at erklære Islamisk Stat krig.

Regeringen i Ankara har efter lange uoverensstemmelser med det Nato-allierede USA omsider givet amerikanerne tilladelse til at benytte en luftbase i Tyrkiet til angreb på Islamisk Stat.

Tyrkiske kampfly har tirsdag også rettet angreb mod IS-positioner i Syrien.

/ritzau/Reuters