Tyrkiske soldater og militante kurdere er dræbt i kamp

Otte tyrkiske soldater og seks medlemmer af den forbudte kurdiske separatistbevægelse PKK blev fredag dræbt under kampe i den sydøstlige Hakkarai provins, oplyser det tyrkiske militær i en erklæring.

- Seks soldater blev dræbt og seks andre blev såret under kampe med PKK-militante i Hakkarai. Yderligere to soldater blev dræbt ved en anden episode i provinsen, da en militær helikopter styrtede ned på grund af en teknisk fejl, lyder det i erklæringen.

Kampene i det sydøstlige Tyrkiet eskalerer, efter at tyrkiske sikkerhedsstyrker har slået hårdt ned på militante kurdiske grupper, som også har påtaget sig skylden for bombeangreb i den tyrkiske hovedstad, Ankara.

Både onsdag og torsdag blev et antal mennesker dræbt ved uheld med sprængstoffer i storbyen Diyarbakir. En kraftig eksplosion kostede torsdag fire "bombemagere" livet og sårede en halv snes civile, siger myndighederne.

Også onsdag skete der en eksplosion i Diyarbakir, hvor tre blev dræbt. Bomben var placeret i en bil og angiveligt rettet mod politiet.

Et bilbombeangreb ved en militærkaserne i udkanten af Istanbul sårede samtidig syv mennesker.

Flere PKK-folk er blevet dræbt i byerne Nusaybin og Sirnak under sikkerhedsoperationer i de seneste døgn. Antallet af dræbte militante i de to byer i de seneste måneder er dermed oppe på omkring 700.

EU's udenrigschef, Federica Mogherini, har opfordret Tyrkiet til at genoptage tidligere fredsforhandlinger med den kurdiske befolkning.

PKK erklærede i 2013 en ensidig våbenhvile, men den brød sammen sidste sommer, og den tyrkiske regering har svoret at rive organisationen op med rode.

PKK, der kæmper for et kurdisk hjemland i den sydøstlige del af Tyrkiet, indledte et væbnet oprør i 1984. Dengang krævede PKK uafhængighed, men kravet er siden blevet ændret til mere autonomi og rettigheder for det kurdiske mindretal.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip