Tyrkiske soldater og militante kurdere er dræbt i kamp

Otte tyrkiske soldater og seks medlemmer af den forbudte kurdiske separatistbevægelse PKK blev fredag dræbt under kampe i den sydøstlige Hakkarai provins, oplyser det tyrkiske militær i en erklæring.

- Seks soldater blev dræbt og seks andre blev såret under kampe med PKK-militante i Hakkarai. Yderligere to soldater blev dræbt ved en anden episode i provinsen, da en militær helikopter styrtede ned på grund af en teknisk fejl, lyder det i erklæringen.

Kampene i det sydøstlige Tyrkiet eskalerer, efter at tyrkiske sikkerhedsstyrker har slået hårdt ned på militante kurdiske grupper, som også har påtaget sig skylden for bombeangreb i den tyrkiske hovedstad, Ankara.

Både onsdag og torsdag blev et antal mennesker dræbt ved uheld med sprængstoffer i storbyen Diyarbakir. En kraftig eksplosion kostede torsdag fire "bombemagere" livet og sårede en halv snes civile, siger myndighederne.

Også onsdag skete der en eksplosion i Diyarbakir, hvor tre blev dræbt. Bomben var placeret i en bil og angiveligt rettet mod politiet.

Et bilbombeangreb ved en militærkaserne i udkanten af Istanbul sårede samtidig syv mennesker.

Flere PKK-folk er blevet dræbt i byerne Nusaybin og Sirnak under sikkerhedsoperationer i de seneste døgn. Antallet af dræbte militante i de to byer i de seneste måneder er dermed oppe på omkring 700.

EU's udenrigschef, Federica Mogherini, har opfordret Tyrkiet til at genoptage tidligere fredsforhandlinger med den kurdiske befolkning.

PKK erklærede i 2013 en ensidig våbenhvile, men den brød sammen sidste sommer, og den tyrkiske regering har svoret at rive organisationen op med rode.

PKK, der kæmper for et kurdisk hjemland i den sydøstlige del af Tyrkiet, indledte et væbnet oprør i 1984. Dengang krævede PKK uafhængighed, men kravet er siden blevet ændret til mere autonomi og rettigheder for det kurdiske mindretal.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip