Tyrkiske urobetjente indtager Taksimpladsen

Urobetjentene er iført hjelme og skjolde og ankom til pladsen ledsaget af pansrede køretøjer.

Det er tredje uge i træk, demonstranterne mødes med vandkanoner og tåregas, og politiet har hidtil med vilje holdt sig væk fra Istanbuls centrale plads, hvor demonstrationerne begyndte for mere end en uge siden som en protest mod opførelsen af et indkøbscenter på et grønt område ved Taksimpladsen.

En lokal politiker oplyser ifølge Reuters på Twitter, at formålet med tirsdagens aktion ikke er at splitte demonstranterne, men at fjerne en række protestbannere, der hænger fra statuer og bygninger.

»Vore mål er at fjerne alle bannere og billeder, der hænger fra statuen af Ataturk og kulturcenteret. Vi har intet andet formål,« skriver Istanbuls guvernør Huseyin Avni Mutlu på Twitter.

Aktionen kommer dagen før, at den tyrkiske premierminister, Recep Tayyip Erdogan, har planlagt at mødes med lederen af protestbevægelsen. Her skal de to ledere diskutere en mulig fredelig løsning.

Urolighederne har de seneste uger bredt sig til andre store byer. Herunder den tyrkiske hovedstad Ankara, hvor op mod 10.000 demonstranter mødtes lørdag med et krav om, at premierminister Erdogan skal gå af. I alt er tre mennesker er dræbt, og tæt på 5.000 er blevet såret siden urolighederne startede i slutningen af maj. Flere tusinde demonstranter meldes anholdt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip