Tysk anklager overvåger mulig bestikkelsessag

Statsanklageren i Frankfurt går nu ind i sagen om mulig bestikkelse i forbindelse med Tysklands tildeling af VM-slutrunden i fodbold i 2006.

Magasinet Der Spiegel bragte fredag historien om, at Det Tyske Fodboldforbund (DFB) betalte et beløb svarende til 50 millioner kroner for at sikre sig værtskabet, og nu vil anklageren udrede, om der skal åbnes en formel undersøgelse af fodboldforbundet.

- Vi har iværksat en overvågningsproces, siger en talskvinde for statsanklagerens kontor ifølge Reuters.

Overvågningen er ikke en formel undersøgelse, men den skal afklare, om det er nødvendigt at gå grundigere til værks.

Flere centrale personer i Det Tyske Fodboldforbund har kategorisk afvist, at der skulle være foregået ulovligheder, da det skandaleramte fodboldforbund Fifa tildelte Tyskland VM-slutrunden.

DFB har selv undersøgt, hvad indbetalingen drejer sig om, men har ikke fundet beviser på, at noget ulovligt har fundet sted.

- I undersøgelserne har DFB ikke fundet indikationer på, at der er foregået uregelmæssigheder, eller at man har købt sig til stemmer, lyder det fra forbundet.

Den tyske fodboldlegende Franz Beckenbauer, der stod i spidsen for værtsansøgningen, fastholder, at han ikke har været med til at sikre sig opbakning på ulovlig vis.

- Jeg har aldrig betalt penge til nogen for at erhverve stemmer til Tyskland for at få VM-værtskabet i 2006. Og jeg er overbevist om, at heller ikke andre medlemmer i komitéen har gjort det, siger Franz Beckenbauer.

Tyskland vandt i år 2000 afstemningen om værtskabet med 12 stemmer mod Sydafrikas 11.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip