Tysk assistkonge får Arsenals titeldrøm til at blomstre

21/12/2015

Er Arsenal på vej mod sit første engelske mesterskab siden sæsonen 2003/04?

Noget tyder på det lige nu. I mandagens topkamp på hjemmebanen Emirates vandt Arsenal 2-1 over Manchester City, der af bookmakerne regnes som Arsenals værste rival til mesterskabet.

Det bringer Arsenal op på 36 point for 17 kampe på andenpladsen - fire mere end Manchester City på tredjepladsen.

Sensationsholdet Leicester, der fører Premier League med 38 point, skal ikke ignoreres, men de færreste har tiltro til, at Kasper Schmeichel og co. er med i titelopløbet frem til afgørelsen.

I det indbyrdes forhold mellem Arsenal og City understregede London-klubben, at den er bedst i den duel lige nu.

Den tyske strateg Mesut Özil blev endnu en gang afgørende for Arsenal. Selv har han ikke scoret mere end to gange i denne sæson, men som oplægger er han i en liga for sig.

I topkampen stod han for oplægget til begge Arsenals mål, og dermed er han oppe på 15 assister i denne sæson i ligaen. De nærmeste på Premier Leagues assistliste er noteret for syv.

Özil lagde op til kampens første mål efter 33 minutter, men Theo Walcott fortjener dog klart størst anerkendelse for målet.

Walcott modtog bolden uden for straffesparksfeltet i venstre side. Han tog et træk og beherskede bolden ind i modsatte side af målet uden chance for City-målmand Joe Hart.

Sekunder inden pausefløjtet viste Özil sit enorme overblik, da han fandt Olivier Giroud på det helt rette tidspunkt. Franskmanden sparkede resolut bolden mellem benene på Hart til stillingen 2-0.

City havde ellers haft det bedste udlæg på kampen, men Arsenal arbejdede sig ind i kampen, og med målet fik hjemmeholdet et klart overtag.

Båret frem af et entusiastisk publikum blev Arsenal kun bedre og havde chancer til at udbygge føringen i starten af anden halvleg.

Foran med to mål overlod Arsenal meget af spillet til City, som dog havde svært ved at dirke Arsenal-defensiven op.

Manager Manuel Pellegrini havde håbet på en positiv effekt ved at give comeback til Sergio Agüero, men den lille argentinske angriber havde svære forhold, inden han efter godt en time blev skiftet ud.

City lignede et slagent hold, men ni minutter før tid fik kampen alligevel tilsat spænding. Med en inderside fra 20 meter sendte midtbanespilleren Yaya Touré bolden op i målhjørnet til 1-2.

I kampens sidste del havde City flere farlige muligheder, men afslutningerne strøg forbi, så Arsenal efter fem tillægsminutter kunne juble over sejren.