Tysk borgmesterkandidat stukket ned dagen før valget

Dagen inden den tyske by Köln skal vælge en ny overborgmester, er den uafhængige kandidat Henriette Reker lørdag morgen blevet stukket ned på et weekendmarked i forbindelse med valgkampen.

En knivbevæbnet mand gik til angreb på Reker og stak hende i halsen ved en valgbod, der tilhører den kristelig demokratiske union, CDU.

Hun er ifølge tyske medier uden for livsfare. Fire andre blev kvæstet under det håndgemæng, der opstod efter knivstikkeriet. Blandt dem skal være et medlem af Rekers kampagnestab.

Den 44-årige gerningsmand var tilsyneladende utilfreds og frustreret over den positive flygtningepolitik, som Reker og forbundskansler Angela Merkel står for, og det lader til at være motivet for det "målrettede og overlagte" angreb, siger lederen af politiets efterforskning.

- Han har erkendt, at han begik denne handling ud fra fremmedfjendske motiver, siger Norbert Wagner på en pressekonference.

Ifølge nyhedsmagasinet Der Spiegel var den anholdte i 1990'erne aktiv i det nu forbudte højreekstreme parti FAP, og han skal også have deltaget i en række kontroversielle mindemarcher for nazileder Adolf Hitlers næstkommanderende, Rudolf Hess.

Chefen for kriminalpolitiet i Köln, Norbert Wagner, siger dog til Der Spiegel, at manden ikke figurerer i politiets arkiver.

Nyhedsmagasinet skriver også, at gerningsmanden i forbindelse med angrebet råbte "jeg gør det for jeres børn". Ifølge bladet har hen efter anholdelsen sagt til politiet, at han frygter, at der snart bliver indført sharialovgivning i Tyskland.

Henriette Reker sidder allerede i byrådet i Köln, hvor hun som viceborgmester for sociale anliggender blandt andet har ansvar for indkvartering af flygtninge.

Den 44-årige overfaldsmand blev anholdt på gerningsstedet, hvor politiet og anklagemyndigheden indledte undersøgelser af knivangrebet.

Weekendmarkedet holdes i bydelen Braunsfeld.

Indbyggerne i Köln skal vælge en ny overborgmester søndag, og den uafhængige Reker støttes af CDU, De Grønne og det liberale De Frie Demokrater, FDP.

/ritzau/dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip