Tysk domstol: Storryger må forlade lejlighed

Skrevet af admin

26/06/2014

Dagens topnyheder

I en opsigtvækkende sag om rygning har en tysk domstol afgjort, at en ældre storryger må flytte fra sin lejlighed gennem 40 år, efter at naboer har klaget over cigaretrøgen fra hans hjem.

Den 75-årige Friedhelm Adolfs skal inden årets udgang være fraflyttet sin lejlighed i Düsseldorf. Han tabte torsdag en appelsag, som han havde rejst efter en tidligere retsafgørelse.

Den lokale distriktsdomstol understreger i sin afgørelse, at rygning ikke i sig selv er grund nok til at blive opsagt. Men pensionisten i denne sag har ikke har gjort noget for at hindre cigaretrøg i at sive ud i opgangen i det kommunale byggeri, ligesom han har forsømt at lufte ud og tømme askebægre.

Han havde fået flere advarsler i 2012.

Pensionisten har stadig mulighed for at appellere til en højere retsinstans.

Retssagen har trukket mange overskrifter i hele Tyskland, og sagens hovedperson er blevet Tysklands mest kendte ryger efter Helmut Schmidt - den 95-årige tidligere forbundskansler, der er kendt for at kæderyge alle steder, selv på tv.

Det er de 16 tyske delstater, som fastlægger reglerne for, hvor der må ryges i det offentlige rum. Den sidste af de 16 tyske delstater indførte i 2008 almindeligt rygeforbud i barer og på restauranter.

/ritzau/dpa