Tysk ekspræsident beskylder efterfølger for VM-løgn

Arrangørerne bag fodbold-VM i Tyskland 2006 havde en hemmelig kasse med penge, en såkaldt "slush fund". Begrebet dækker over en hemmelig pengekasse, der bruges til bestikkelse, men ikke fremgår af regnskaber.

Det hævder tidligere præsident i Det Tyske Fodboldforbund (DFB) Theo Zwanziger ifølge Der Spiegel.

Den muligvis eksisterende kasse er interessant, fordi der er opstået tvivl om, hvorvidt Tyskland sikrede sig retten til at afholde VM i 2006 på retfærdig vis. En mistænkelig pengeoverførsel fra DFB til Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) har skabt tvivlen.

Ifølge DFB's ekspræsident Theo Zwanziger har DFB's nuværende præsident, Wolfgang Niersbach, kendt til den hemmelige kasse siden 2005, selv om Niersbach torsdag påstod noget andet.

Niersbach var vicepræsident i organisationskomitéen for VM i 2006.

- Det er indlysende, at der har været en sort kasse hos den tyske VM-arrangør.

- Og det er også indlysende, at den nuværende DFB-præsident ikke kun har kendt den i et par uger, men som minimum siden 2005. Som jeg ser det, så lyver Niersbach, siger Theo Zwanziger til Der Spiegel.

Torsdag sagde Wolfgang Niersbach på et pressemøde, at han først for nylig havde fået kendskab til pengeoverførslen på 6,7 millioner euro, hvilket svarer til cirka 50 millioner kroner, som DFB havde sendt til Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Beløbet blev overført for at sikre, at Fifa den anden vej ville støtte VM-arrangørerne med 170 millioner euro, hvilket svarer til cirka 1,27 milliarder kroner, forklarede Wolfgang Niersbach.

- Der var ingen sort kasse, og der var ingen købte stemmer, understregede Niersbach torsdag.

Tyskland vandt i år 2000 afstemningen om VM-værtskabet med 12 stemmer mod Sydafrikas 11.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip