Tysk favorit er ny præsident i IOC

Det blev som forventet tyskeren Thomas Bach, der tirsdag blev valgt som ny præsident for den internationale olympiske komité, IOC.

Thomas Bach var på forhånd favorit til at vinde valget, og sådan gik det altså også, da der var afstemning på IOCs kongres i argentinske Buenos Aires. 59-årige Bach afløser belgiske Jacques Rogge, der har været IOC-præsident siden 2001.

- Jeg vil være præsident for alle sammen. Jeg vil gøre mit bedste for at balancere alle de forskellige interesser, der er i den olympiske bevægelse. Jeg vil indgå i dialog med jer alle sammen. Min dør, mine ører og mit hjerte er altid åbne for jer alle, sagde Thomas Bach fra talerstolen, kort efter han var blevet annonceret som vinder af afstemningen.

Thomas Bach, der uddannet jurist, startede sit arbejde i IOC i 1991, og han blev præsident for Tysklands olympiske komite i 2006. Han blev valgt til IOCs eksekutiv-komité i både 2000 og 2006. Han har, indtil han altså i dag blev valgt til præsident, været en af fire vicepræsidenter i den internationale olympiske komite.

Den nye tyske IOC-præsident har selv deltaget ved et OL som aktiv, da han var med i Montreal i 1976, hvor han vandt guld i hold-fægtning med Vesttyskland.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip