Tysk finansminister: Putin frygter EU's demokrati

Skrevet af admin

03/03/2016

Mest læste i dag

Den tyske finansminister, Wolfgang Schäuble, siger, at Ruslands præsident, Vladimir Putin, frygter Europas sociale og demokratiske model, og han siger, at europæerne må modarbejde Ruslands forsøg på at skabe splittelse mellem de europæiske lande.

Schäuble mener, at det ikke er udvidelsen af EU eller Nato, som bekymrer Ruslands regering, men Europas politiske model der rykker tættere på Ruslands grænser.

- Det er derfor, at Putin forsøger at svække Europa ved at splitte os op og få os til kun at tænke i snævre nationale ideer, siger Schaüble, som torsdag var særligt indbudt til et møde om Storbritannien og EU på universitetet London School of Economics.

- Vi må ikke lade os føre bag lyset af hans spil, understreger Schäuble.

Den tyske finansminister var i London torsdag for at tale om Storbritannien og EU, og han advarede briterne om, at Europa vil blive mere splittet og svingende, hvis de stemmer for at forlade EU ved en folkeafstemning den 23. juni.

- Vi ville græde, hvis det skete, siger Schaüble.

Han advarer om, at EU vil blive mere ustabilt og mindre konkurrencedygtigt uden briterne.

Schäuble og hans britiske kollega, George Osborne, mødte tidligere torsdag en række erhvervsledere i det britiske handelskammer. Osborne talte her indirekte om kriserne med Rusland i forbindelse med EU.

- Det ville være en fejltagelse for Storbritannien, hvis landet forlader EU i en tid med geopolitisk ustabilitet, sagde han og henviste blandt andet til spændingerne med Rusland i forbindelse med Ukraine og Mellemøsten.

/ritzau/Reuters