Tysk giganthandel snart på plads

Verdens næststørste mobilselskab har nu sikret sig at kunne overtage Tysklands største kabel-TV-selskab.

Britiske Vodafone har samlet nok aktieopbakning til sit bud på 7,7 milliarder euro - eller 57,4 milliarder kroner - for Kabel Deutschland. Flere end 75 procent af aktionærerne har sagt ja til overtagelsen.

Vodafone har netop solgt sin halvpart i det amerikanske mobilselskab Verizon Wireless for rekordsummen 130 milliarder dollars (733 milliarder kroner). Formålet med opkøbet i Tyskland er at få fodfæste på TV- og fastnetområdet. Tyskland er Vodafones største mobilmarked, og styrken i televerdenen er at kunne levere såvel TV som internetforbindelse, mobiltelefoni og fastnettelefoni. Sådanne pakkeløsninger er blevet voldsomt populære i f.eks. Frankrig og Spanien, ligesom TDC herhjemme har haft et godt salg i sit HomeTrio-produkt. I Tyskland er der imidlertid ikke mange selskaber, som kan levere væg-til-væg-løsningen.

Hold på kunderne

Det er Deutsche Telekom - Tysklands svar på TDC - og Libertys Unity Media, der er de største tyske konkurrenter.

Vodafone forventer synergier for 1,5 milliarder euro, og opskriften er den samme som hos f.eks. TDC: Sælg flere produkter til kunder, der allerede er i butikken, og sørg for, at de bliver tilfredse, så de ikke stikker af til konkurrenten.

De sidste aktionærer i Kabel Deutschland har indtil 30. september til at sælge deres aktiepost, og så skal EUs konkurrencemyndigheder sige god for opkøbet.

Dagens Gossip