Tysk hattrick sender Chelsea på titelkurs

01/03/2014

José Mourinho og Chelsea øger forspringet i toppen af Premier League. I lørdagens udekamp mod Fulham vandt Chelsea 3-1 grundlagt på et fornemt hattrick af tyskeren André Schürrle inden for 17 minutter.

På Craven Cottage havde Fulhams nye manager Felix Magath igen set bort fra danske William Kvist i startopstillingen. Men uden ham præsterede Fulham fint inden pausen.

Ligaens absolutte bundhold gik optimistisk til sagen og havde flere gode forsøg. Det havde Chelsea dog også i en første halvleg, der sluttede uden scoringer.

Men Chelsea kom klart skarpere ud efter pausen, hvor André Schürrle indledte et one-man-show.

Tre veludførte afslutninger inden for 17 minutter af den 23-årige tysker afgjorde kampen. Ved de to første mål stod Eden Hazard for det fine forarbejde.

Det fik kun kosmetisk betydning, at Johnny Heitinga reducerede til 1-3 med et kvarter tilbage af kampen.

Sejrens sødme blev kun mere velsmagende, da den nærmeste konkurrent i toppen, Arsenal, tabte 0-1 ude til Stoke.

Arsenal - uden Nicklas Bendtner i truppen - angreb forgæves og måtte i stedet se Stoke score sejrsmålet 14 minutter før tid.

Stoke, der havde målmand Thomas Sørensen på bænken, fik tilkendt et straffespark, da Laurent Koscielny tog hånden til hjælp. Jonathan Walters vekslede det til et sejrsmål.

Chelsea har nu 63 point, mens Arsenal har 59. Liverpool har 56 point inden aftenens udekamp mod Southampton, mens Manchester City har 57 point, men for to kampe færre end Chelsea og Arsenal.

I de øvrige kampe lørdag eftermiddag sejrede Everton 1-0 hjemme over West Ham, mens Newcastle slog Hull 4-1 på udebane.