Tysk kvinde kortlægger falske historier om kriminelle flygtninge

Tyskland har oplevet en mindre bølge af falske historier om kriminelle flygtninge, og det er en kvinde nu så træt af, at hun er begyndt at kortlægge dem. 

De falske historier i Tyskland har været særdeles opsigtsvækkende, og har blandt andet handlet om en voldtægt af en 13-årig, supermarkeder der måtte lukke på grund af tyverier og at asylansøgere skulle modtage gavekort til bordeller, skriver Süddeutsche Zeitung

Selvom alle historierne har været falske, har de bredt sig med lynets hast på internettet, og dermed skabt en grobund for fremmedhad og modstand mod flygtninge. 

Og det har fået den tyske kvinde 'Karolin' til at sætte hælene i. Hun besluttede sig for at lave tjenesten Hoaxmap, der kortlægger og dementerer de falske historier. 

- Jeg håber, det kan være med til at præsentere fakta og få nogle mennesker til genoverveje deres syn på situationen, siger hun til Süddeutsche Zeitung.

Det er især udbredelsen af historierne gennem sociale medier som Facebook, der gør det svært at stoppe de falske historier, når de først får fart på. 

- Specielt Facebook er hurtig til at sprede rygter. Her kan alle påstå alt muligt, og hvis det passer ind i andres verdenssyn, skal der ikke meget til, før historierne bliver 'bekræftet', siger 'Karolin' til avisen. 

Herhjemme har der også være flere falske historier, der er blevet delt på sociale medier. 

I sommer drejede det sig blandt andet om et overfald på en gravid kvinde på en færge, der skulle være begået af en flygtning. 

Den historie blev blandt andet delt af den kendte debattør Suzanne Bjerrehus, men efterfølgende viste det sig, at det var en ældre amerikansk turist, der skulle have forulempet kvinden på færgen. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip