Tysk landstræner: Danmark kan overraske ved VM

Det danske kvindelandshold i håndbold er fortsat ungt og i en opbygningsfase, men det betyder langt fra, at det skal afskrives forud for VM i Serbien, der fløjtes i gang fredag aften.

Jævnbyrdigheden i verdenstoppen er nemlig så udpræget, at Jan Pytlicks mandskab godt kan blande sig mellem de bedste, mener Tysklands danske landstræner, Heine Jensen.

- Det, Pytlick har gang i, ser rigtig spændende ud. De spiller med utrolig højt tempo, siger Heine Jensen.

- Ved sådan et mesterskab er der altid et eller to hold, der overrasker positivt. Det kan ligeså godt blive Danmark - eller Tyskland for den sags skyld - som nogen af de andre.

- Både Tyskland og Danmark er hold, som er svære at slå, når de når topniveauet, men det er også hold, der skal arbejde hårdt for sejrene, vurderer Jensen.

Thyboen, der har haft hele sin hidtidige trænerkarriere uden for Danmarks grænser, følger med interesse det projekt, som Pytlick og assistenten Ulrik Kirkely satte i gang efter OL-fiaskoen for halvandet år siden.

Danskerne har udskiftet den tunge spillefacon baseret på et betonforsvar med en mere tempofyldt og kontrapræget stil.

Det gav en femteplads ved sidste års EM, men holdet svinger stadig en del i præstationerne.

- Man skal give dem lov til at bygge sig op skridt for skridt. Men det er et meget spændende hold, de er i gang med at udvikle, siger Heine Jensen.

Danmark åbner VM med et møde med Kina lørdag aften.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip