Tysk luksusbiskop er suspenderet

Den tyske biskop Franz-Peter Tebartz-van Elst af Limburg får tid til at tænke over, om han handlede rigtigt, da han spenderede 31 millioner euro - omkring 231 millioner kroner - på sin residens.

Biskoppens store pengeforbrug har i folkemunde og pressen i Tyskland givet ham tilnavnet luksusbiskoppen. Hele skandalen fik pave Frans til at indkalde biskoppen til et møde i Vatikanet.

Det møde fandt sted i mandags, og efterfølgende sagde den tyske biskop, at han var taknemmelig for det "meget hjertelige møde".

Vatikanet derimod gav ingen oplysninger om, hvad der var sket. Mødet mellem de to blev blot nævnt på Vatikanets daglige mødeliste.

Erklæringen fra paven og hans folk kom onsdag middag.

- Vatikanet mener, at det er passende at bemyndige en orlovsperiode fra embedet til Franz-Peter Tebartz-van Elst, hedder det i erklæringen.

Det betyder, at biskoppen er suspenderet, og han er suspenderet på ubestemt tid.

Det franske nyhedsbureau AFP skriver, at beslutningen om at sende ham på orlov kommer, selv om der har været mange opfordringer til, at han skulle fjernes helt fra embedet.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at suspenderingen ligger lige under en fyring.

Den 53-årige luksus-elskende biskop har blandt andet brugt den katolske kirkes konto til at erhverve sig et særligt badekar til 15.000 euro (112.000 kroner) og et walk-in-klædeskab til 350.000 euro (omkring 2,6 millioner kroner).

Og så er den dyre bolig blevet 10 gange større end først planlagt.

Det er en levevis, der er svær at acceptere for den noget mere asketiske pave Frans, som har understreget nødvendigheden af, at den katolske kirkes præster udviser ydmyghed og solidaritet med fattige mennesker.

Paven har sagt til biskopperne i kirken, at de ikke skal leve som prinser.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip