Tysk medie: Effenberg henter Helenius til Paderborn

Skrevet af admin

01/02/2016

Dagens topnyheder

AaB udlejer angriberen Nicklas Helenius til SC Paderborn. Den tyske klubs cheftræner er den tidligere tyske storspiller Stefan Effenberg, og lejeaftalen gælder resten af indeværende sæson.

- Vi ser stadig et topscorerpotentiale i Nicklas Helenius, men qua den nærmest historisk hårde konkurrence vi i øjeblikket har på de offensive pladser, så har vi sammen vurderet, at en udlejning af Nicklas ville være optimalt lige nu, siger AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde til AaB's hjemmeside.

- Forhåbentlig kan Nicklas genfinde sit niveau i Tyskland, og vi ser frem til, at han vender styrket tilbage til AaB i næste sæson, siger han.

Ifølge den tyske lokalavis Neue Westfälischer har Paderborn fra bunden af den næstbedste række lejet den 196 centimeter lange angriber med en købsoption indskrevet i aftalen.

Paderborn ser frem til at få Helenius på holdet.

- Nicklas er en god fyr, der viser god teknik på trods af sin længde, siger Paderborns sportsdirektør, Michael Born, ifølge Neue Westfälischer.

Helenius har tidligere vist storform i AaB, men han er i efteråret røget ud på bænken til fordel for formstærke Lukas Spalvis.

- Umiddelbart lignede det ikke, at jeg ville få meget tid på banen for AaB i det kommende forår, og derfor er aftalen med Paderborn optimal, så jeg kan få vist mig frem de kommende måneder, siger Helenius til AaB's hjemmeside.

AaB solgte i 2013 Helenius til den engelske Premier League-klub Aston Villa, men opholdet blev aldrig nogen succes. Derfor vendte angriberen allerede i 2014 retur til det nordjyske.

Den høje nordjyde har spillet 161 kampe for AaB. Det er blevet til 52 scoringer. Helenius har to A-landskampe bag sig.

/ritzau/