Tysk minister: Flere sanktioner mod Rusland i weekenden

Tyskland sender en advarsel mod Moskva med en melding om, at folkeafstemningen søndag på den ukrainske halvø Krim kan føre til sanktioner mod en række russere.

Det siger den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, efter et møde med sin ungarske kollega i Budapest.

Steinmeier siger, at man hen over weekenden sandsynligvis vil tegne en liste over russere, der forbydes indrejse til EU og samtidig indefryse deres midler.

Beslutningen om disse sanktioner, hvis indhold allerede er aftalt i EU-systemet, vil dog tidligst blive endelig vedtaget i løbet af næste uge.

Hvis disse sanktioner ikke gør indtryk på Rusland, er den tyske udenrigsminister klar til at tage yderligere midler i brug.

Det vil i så fald blive den tredje bølge af sanktioner, og de vil ramme russiske firmaer og organisationer.

- Sanktionerne er ikke en løsning i sig selv. Ingen i Europa ønske en økonomisk krig, siger Steinmeier.

EU har tidligere afbrudt forhandlinger med Rusland om en større økonomisk aftale og en liberalisering af reglerne for udstedelse af visum. Det var første bølge af politiske skridt fra EU's side.

På et pressemøde torsdag fortæller den tyske udenrigsminister, at russerne indtil videre har afvist alle europæiske forslag til at finde en politisk løsning på den anspændte situation på Krim, hvor beboerne søndag stemmer om at komme under russisk flag.

- Rusland ser ud til at have taget beslutningen om at løsrive Krim fra Ukraine, siger Steinmeier.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip