Tysk minister: Islamisk Stat står bag München-trussel

Den militante gruppe Islamisk Stat (IS) står bag truslen om et angreb i den tyske storby München nytårsaften, oplyser Bayerns indenrigsminister, Joachim Herrmann, ifølge dpa.

Kort før midnat evakuerede politiet i München to togstationer i byen efter "konkrete" trusler om et angreb nytårsaften. Truslen er dog fortsat gældende, selv om klokken har passeret midnat, understreger politiet på Twitter.

Umiddelbart lyder de seneste meldinger dog på, at truslen specifikt drejede sig om nytårsfesten ved midnat.

Joachim Herrmann siger på et pressemøde natten til fredag, at politiet handlede hurtigt på en konkret trussel.

- Vi har den generelle linje, at vi ikke lader os diktere af terrorister, siger han og tilføjer, at når trusler er så konkrete i tid og sted, må man skride til handling.

De tyske myndigheder blev gjort opmærksom på truslen fra "en allieret efterretningstjeneste". Ifølge flere tyske medier kom der blandt andet rapporter fra Frankrig.

Frankrig var i november mål for et angreb, da flere bevæbnede gerningsmænd gik til angreb i hovedstaden, Paris. Her mistede 130 mennesker livet i angrebene, som Islamisk Stat har taget skylden for.

I München lyder de foreløbige rapporter på, at der var planer om at udføre mindst to selvmordsangreb.

- Truslen relaterede sig til midnat og til disse to steder, siger Herrmann med henvisning til de to togstationer, der er blevet evakueret.

Det drejer sig om byens hovedbanegård og stationen Münching-Pasing.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip