Tysk minister trækker sig efter data-anklage

Den tyske landbrugsminister, Hans-Peter Friedrich (CSU), trækker sig fra sin ministerpost efter skandale om politi-data.

- Jeg tilbød i dag min opsigelse som landbrugsminister til kansleren, siger Hans-Peter Friedrich fredag eftermiddag på et pressemøde.

I oktober sidste år advarede han socialdemokratiske ledere om, at navnet på parlamentsmedlemmet Sebastian Edathy var dukket op i forbindelse med en politiefterforskning af international børneporno.

Modstandere af Hans-Peter Friedrich har krævet hans afgang, da de mener, at han har anskaffet og videregivet fortrolige politidata ulovligt. Episoden skete, da Hans-Peter Friedrich var indenrigsminister.

Hans-Peter Friedrichs afgang er det første store slag mod den tyske kansler Angela Merkels (CDU) koalitionsregering, som blev taget i ed i december.

Oppositionen kræver nu at få alle centrale detaljer i data-skandalen for dagens lys.

- Vi vil ikke udelukke at lave en parlamentarisk undersøgelse af dette, siger Bernd Reixinger fra venstre-partiet Die Linke.

- En undersøgelse er nødvendig, siger Katrin Goering-Eckhardt fra Det Grønne Parti.

Hovedpersonen selv udtalte på fredagens pressemøde, at han ikke mener, at han har gjort noget galt, men at presset var blevet så stort, at han blev nødt til at forlade sin post.

Han mener, at han har handlet i overensstemmelse med loven ved at informere SPD, som var i koalitionssamtaler med Angela Merkel på det givne tidspunkt.

Hans-Peter Friedrich sluttede fredagens pressemøde af med at slå fast, at han ikke er færdig i det politiske spil:

- Til jer, mine damer og herrer, siger jeg auf Wiedersehen (på gensyn, red.) - I'll be back (jeg vender tilbage, red.).

Angela Merkel siger fredag eftermiddag, at "tiden ikke er til at snakke om en efterfølger" til landsbrugsministerposten.

/ritzau/Dpa

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip