Tysk olieselskab raser over højere nordsøskat

Sådan lyder konklusionen i to notater om de nye skatteregler, som tyske Bayerngas har fået udarbejdet af henholdsvis konsulentfirmaet Copenhagen Economics og tidligere overvismand Christen Sørensen.

Det skriver Jyllands-Posten.

Dermed håber det tyske olieselskab at kunne påvirke de politiske forhandlinger om ændringerne, som går i gang onsdag.

Regeringen har brugt skatteaftalen med A-P- Møller - Mærsk fra 2003 som skabelon for en udregning af de nye regler. Meningen er, at skattestigninger skal indbringe 28,5 milliarder kroner til en ny togfond.

Christen Sørensen har tidligere været fortaler for en øget beskatning af olieudvindingen i Nordsøen, men nu rejser han kritik af regeringens oplæg.

»Bayerngas har under de gamle skatteregler bestilt en boreplatform, der får langt lavere fradragsværdi under de foreslåede regler. Det er det, juristerne med et vanskeligt ord kalder uægte tilbagevirkende kraft, men som jeg mener reelt er tilbagevirkende kraft,« siger Christen Sørensen til Jyllands-Posten.

Copenhagen Economics skønner, at Bayerngas vil opleve en skattestigning på 36 procent, hvis de nye regler vedtages som foreslået. Baggrunden er, at det såkaldte kulbrintefradrag sænkes fra 250 procent over 10 år til 30 procent over seks år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip