Tysk parlamentariker mødte Snowden i Moskva

Den tyske parlamentariker Hans-Christian Ströbele fra De Grønne har torsdag haft et møde med den tidligere amerikanske agent Edward Snowden i Moskva, oplyser hans kontor i en erklæring.

Ströbele vil ved et pressemøde fredag oplyse detaljer om mødet og om sine samtaler med Snowden.

- Snowden har givet mig brev, der er henvendt til den tyske regering og til den føderale statsanklager, siger Ströbele.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, har sine toprådgivere i Washington for at bede den amerikanske regering komme med en redegørelse for efterretningstjenesten NSA og dens angivelige aflytninger af den tyske regeringsleders mobiltelefon.

Obama er ifølge medierapporter tæt på at give NSA ordre til at indstille aflytninger af statsledere i lande, som USA er allierede med.

Signalerne om, at amerikanerne nu indser, at de måske er gået for langt, kommer samtidig med, at Senatets efterretningskomité varsler en gennemgang af NSA's aktiviteter.

Komiteens leder, Dianne Feinstein, mener, at præsidenten selv skal give grønt lys, hvis der iværksættes overvågning af stats- og regeringschefer i lande, som er allierede med USA.

Obama udtrykte mandag fuld tillid til chefen for overvågningstjenesten NSA, Keith Alexander.

En advokat for Snowden oplyser, at den tidligere amerikanske agent har fået et job i Moskva på en større russisk hjemmeside.

- Han starter på det nye arbejde fredag, siger Snowdens advokat, Anatolij Kutjerena.

/ritzau/dpa

Dagens Gossip