Tysk pistemaskine ombygges til dansk naturplejemaskine

Om en måned får han leveret en helt ny maskine, som han selv har været med til at udvikle, den kører på larvefødder, og kan bevæge sig ud, i bløde og våde engområder.

Her vil den kunne slå træ til flis, og klippe græs, og samtidig vil den tage materialerne med sig, så kvælstof fjernes.

Jakob Nielsen har fået ideen, med at ombygge en pistemaskine, fra en skiferie. Pistemaskiner bruges i bjergene til at præparere løjper, og på grund af larvefødderne, bevæger den sig meget let hen over underlaget.

Ombygningen fra pistemaskine til naturplejemaskine, sker på en fabrik i Ulm, i Tyskland.

Med den nye maskine bliver det nemmere at bevare mosearealer og andre sjældne naturområder, da den vil kunne køre på skråninger, hvor det ellers normalt er svært, at komme til at arbejde.

En anden gevinst ved maskinen er, at for eksempel afskåret græs, vil kunne tages med, og bruges til produktion af biogas eller bioethanol.

I Holstebro har man verdens største biogasanlæg, og der er planer om at bygge en stor bioethanolfabrik.

- Maskinen gør det altså muligt at pleje og bevare naturområderne, samtidig med at vi udnytter de materialer, som naturen producerer, siger Jakob Nielsen.

Maskinen koster 1,7 millioner kroner, heraf har Jakob Nielsen fået et tilskud på 200.000 kroner fra LAG Holstebro – aktionsgruppen for udvikling af landdistrikter, og resten har han finansieret i banken, og på andre måder.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip