Tysk politi frygter racistisk vold mod migranter

Tysk politi advarede torsdag om, at angreb mod asylcentre stiger dramatisk, og at der er en voksende fare for racistisk motiverede angreb på politikere udført af højreradikale, som er rasende over indstrømningen af flygtninge og migranter.

Advarslen kommer fem dage efter, at Köln-politikeren Henriette Reker blev hårdt såret af et knivstik i halsen ved en valgbod op til Kölns overborgmestervalg, som hun vandt. Hun er vågnet af koma og på vej mod en fuld helbredelse.

Tyskland venter i år at modtage mellem 800.000 og en million flygtninge og migranter i år - mange af dem fra krigsområderne i Mellemøsten. Politikere siger også åbent, at de frygter en stigning i højreradikalismen.

Denne bekymring har ført til et fald i den politiske opbakning til den konservative forbundskansler, Angela Merkel, som har åbnet døren for syriske flygtninge, mens det indvandrerfjendtlige parti Alternativ for Tyskland (AfD) har fået øget støtte.

Støtten til AfD er steget til otte procent - det højeste niveau i et år, viser en meningsmåling fra Infratest dimap foretaget for ARD.

Viceforbundskansler Sigmar Gabriel siger til tv-stationen RTL, at AfD er "et åbent radikalt højrefløjsparti" på linje med det højreekstreme Nationale Demokratiske Parti, NPD, og han siger, at det bruger det samme sprog som Hitlers nazister, når de talte om at "stille politikere op af en mur."

Ifølge det føderale kriminalpoliti BKA var der alene i tredje kvartal 285 angreb og voldelige episoder mod asylcentre.

Til sammenligning var det samlede tal for hele sidste år 198. Angrebene og de voldelige episoder er blandt andet ildspåsættelser, kriminelt hærværk og at opildne til vold.

BKA siger, at det ikke har kendskab til konkrete planer om angreb på politikere, men der er fremkommet stærkt propaganda, som baner vej for et klima med en sådan vold.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip